Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Home » Managed print services » Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), je hoort de term steeds vaker voorbij komen. Maar wat houdt het nou precies in? Het is eigenlijk heel simpel: bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat is beter voor het milieu én voor de maatschappij. Maar ook voor je bedrijf. Hieronder leggen we uit wat de voordelen van MVO zijn en geven we je alvast een aantal tips voor het verduurzamen van je printomgeving.

Win-win situatie

Met relatief kleine aanpassingen lever je al snel een grote bijdrage aan een duurzamere wereld. Maar dat is niet het enige voordeel. Door de footprint van je bedrijf te verkleinen, verlaag je je kosten en krijg je ook nog eens een beter imago. Zo is MVO een win-win situatie.

MVO goed voor je imago

Onderzoek toont aan dat er een sterke relatie bestaat tussen MVO en de winstgevendheid van een bedrijf. Werknemers van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn gemotiveerder en productiever. Hun klanten zijn loyaler en zijn bereid om iets extra’s te betalen. De loyaliteit van klanten ligt maar liefst 7% hoger bij bedrijven die een grotere maatschappelijke bijdrage leveren. Investeerders zijn hiernaast ook nog eens sneller bereid om geld in jouw bedrijf te steken. En dat allemaal dankzij MVO.

it manager

Drie gouden tips om jouw printomgeving duurzamer te maken

Bij MVO denk je waarschijnlijk niet meteen aan je printomgeving. Toch zou je dat wel moeten doen. Met deze tips maak jij je printomgeving in een handomdraai maatschappelijk verantwoord:

1 – Investeer in multifunctionele apparaten.

Kies niet langer voor een apparaat dat alleen print, scant of kopieert. Investeer je geld in een apparaat dat alles kan. Zo bespaar je op onderhoudskosten en op je gemiddelde energieverbruik. Daarnaast zijn je medewerkers hierdoor ook nog eens productiever. Klinkt goed, toch?

2 – Print alleen als dat écht nodig is.

De gemiddelde medewerker verbruikt jaarlijks maar liefst 10.000 pagina’s papier. Dit is natuurlijk harstikke onnodig. Bespaar op papier en kosten door je kantooromgeving zo papierloos mogelijk te maken.

3 – Gebruik gerecycled papier en print dubbelzijdig.

Helemaal niet meer printen is voor de meeste bedrijven onrealistisch. Maar als je dan toch moet printen, gebruik dan gerecycled papier. Een kleine moeite waarmee je een grote bijdrage levert aan het milieu. Als je dan ook nog eens dubbelzijdig printen aanmoedigt voorkom je onnodig papierverbruik.

Een goed begin

Het is duidelijk dat er zowel een maatschappelijke als een financiële noodzaak is om als bedrijf maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Maar dit raakt vrijwel alle facetten van je organisatie. Maak daarom een makkelijk begin en start bij je printomgeving. Dan komt de rest vanzelf!