Hoe houd jij de groeiende data binnen jouw bedrijf bij?

Datagroei

Data is het kloppend hart van een organisatie. Het groeit jaarlijks in een snel tempo, maar hoe houd je dit nog bij? Deze exponentiële datagroei brengt veel potentiële gevaren én kosten met zich mee.

 

Gemiddeld ondergaat een bedrijf maar liefst vier ongeplande uitvallen in één jaar. Daarom is het dus enorm belangrijk dat er voorzichtig wordt omgegaan met belangrijke data.

it server
human robot it

Shadow IT, wat is het en wat kan je eraan doen?

Shadow IT is de nachtmerrie van elke IT-manager. Maar waarom? Als er software of hardware wordt gebruikt die niet compatibel is met de IT-afdeling, kan dit leiden tot datalekken. Uiteindelijk is het moeilijk om de oorzaak van een dergelijk datalek te achterhalen. Het is geen verrassing dat Shadow IT steeds vaker voorkomt.

 

Veel medewerkers ergeren zich aan de beperkingen van de huidige IT-infrastructuur. Door een complex bedrijfsbeleid met betrekking tot telefoons, mobiele apparatuur, het delen van documenten of het werken in de cloud, wijken medewerkers uit naar hun eigen gebruiksvriendelijke alternatieven: private devices en applicaties.

Blogpost

Edge Computing: schaalbaar, flexibel én overzichtelijk.

Door de komst van alle slimme apparaten en sensoren is er een wildgroei aan data ontstaan. Deze grote hoeveelheid aan data is beschikbaar, maar wat doe je hiermee? Hoe kan je al deze data op een waardevolle manier inzetten? Door gebruik te maken van Edge Computing, wordt in eerste instantie de data verwerkt, aan de rand van het netwerk, vooraleer het naar de cloud wordt verstuurd.

 

Dit brengt vele voordelen met zich mee op vlak van schaalbaarheid, flexibiliteit en zorgt voor meer overzicht in je organisatie. Lees mee in deze blog hoe Edge Computing de dataverwerking in je organisatie kan veranderen en vooral eenvoudiger kan maken.

Blogpost

Zo haal jij meer uit je bedrijfsdata met BI.

Gegevens verzamelen, analyseren, en slim inzetten. Business Intelligence is een slimme manier om jouw data op een efficiënte manier in te zetten voor jouw bedrijf. Aan de hand van geanalyseerde data verkrijg je nieuwe inzichten.

 

Zó wordt data slim ingezet in bedrijfsprocessen om snellere en strategische beslissingen te maken. In deze blog vertellen wij jou hoe je ermee aan de slag kan. En nog belangrijker: hoe je het succesvol doortrekt in je hele organisatie.

Het belang van een effectief datamanagement in je bedrijf.

Zie je soms door de bomen het bos niet meer, door de grote hoeveelheid aan data in je organisatie? Hoe bewaar je het overzicht? Een efficiënt datamanagement kan je helpen om al je beschikbare data in kaart te brengen. Maar ook in het beveiligen van je data, om externe risico’s te vermijden.

 

Hoe kan je dit zo goed mogelijk inrichten en waar moet je mee rekening houden wanneer je jouw data gaat managen en optimaliseren? Ontdek in dit ebook hoe je datamanagement het best kan aanpakken.

it manager