Blogpost & webinar:

International IT Purchase Strategy

Dat bedrijven steeds internationaler handelen merken we allemaal. De uitdagingen die komen kijken bij een ontwikkelende internationale markt zijn bepalend voor een groot deel van je winst. De inkoopstrategie van je bedrijf speelt hierin dan ook een grote rol. Maar wat komt hier nou eigenlijk bij kijken?

IT2030 Webinar – Hoe optimaliseer je het internationale IT inkoopproces?

Jammer dat je ons webinar hebt gemist. Maar niet getreurd, je kunt het webinar gewoon terugkijken.

international it
modern working

Waar kun je als internationale organisatie besparen op je IT spend?

Veel processen oefenen direct invloed uit op het algemene
bedrijfsresultaat. Veel organisaties onderschatten echter de rendements-impact op decentrale inkoop.

 

Indien een inkoopproces op een efficiëntere manier wordt ingericht levert dit enorm veel tijdswinst op en de directe en indirecte IT inkoopkosten gaan hiermee omlaag. 

 

Welke vragen moet je je als internationale organisatie stellen? En wat zijn de quick wins voor jouw organisatie om het inkoopproces te optimaliseren? Lees het in de white paper.

De eerste stap is het analyseren van de huidige directe en indirecte kosten.

IT Inkoopbeleid

Procesoptimalisatie door e-procurement.

Maar liefst 42% van de internationale organisaties werkt nog steeds met een handmatig facturatieproces. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat 92% van de leveranciers en klanten hun betalingen het liefst digitaal regelen.

 

Logisch, want een duidelijk, gestandaardiseerd e-procurement systeem levert behoorlijk wat besparingen op. Met E-procurement maak je direct een geautomatiseerde koppeling  met je huidige ERP systeem. Door de tussenkomst van P2P software doe je bijvoorbeeld makkelijk online aankopen en stel je moeiteloos orders op.

 

Meer weten? Ontdek de voordelen van e-procurement in onze infographic.

Door je bedrijfsproces efficiënt in te richten voorkom je frustrerende situaties én bespaar je kosten. Dat geeft jou de mogelijkheid om je concurrenten een stap voor te blijven!

Automatisering

Door processen te automatiseren behaal je niet alleen tijdswinst maar verlaag je ook de foutmarge van werknemers.

Digitalisering

Concurrentieel voordeel behalen door implementatie van  een passend inkoopsysteem. Dit zorgt voor meer transparantie en besparing  van tijd en kosten.

it manager

Centrale vs. decentrale inkoopafspraken. Wat is de beste keuze?

Hoeveel voordeel kun jij behalen met een efficiënter inkoopproces binnen jouw organisatie? Meer dan je zou verwachten!

Steeds meer organisaties kiezen voor centraal gefaciliteerde afspraken met een focus op een decentrale operatie. 

Internationale organisaties  met centrale inkoop en decentrale afspraken zijn bewezen efficiënter ingericht in vergelijking tot organisaties die dit niet op deze wijze hebben ingericht.

IT (inkoop) beleid in Internationale Organisaties

Hoe beperk je de IT bestedingen in jouw internationale organisatie de komende jaren?

56% van de grote, internationale organisaties heeft voor 2019 een hoger IT budget dan voorgaande jaren. IT inkoopbeleid heeft als maar grotere budgetten nodig. Ook in jouw organisatie? Die kans is groot.

 

Grootste drijfveer is gedateerde IT hardware en de noodzaak deze te vervangen. Daarnaast spelen bij internationale organisaties de steeds meer voorkomende en grotere security bedreigingen een belangrijke rol in de toename van IT spend.

 

Hoe zorg je er dan enerzijds voor dat iedere euro van het IT budget zo goed mogelijk wordt besteed? En creëer je anderzijds ruimte in je budget door te besparen op IT processen? Lees het hier op IT-2030.

modern working

IT Inkoopbeleid

De economische gevolgen van Brexit.

Of het nou een deal of no deal wordt, Brexit heeft hoe dan ook grote economische gevolgen voor internationale bedrijven. Douaneprocedures en importtarieven zijn enkele voorbeelden van handelsbelemmeringen die je tegen kunt gaan komen. Denk hiernaast aan lange wachtrijen in havens en vertragingen bij het luchtvaartverkeer. Bereidt je daarom ivoor op alle mogelijke scenario’s.

Doet jouw bedrijf ook zaken in of met het Verenigd Koninkrijk?