Infographic:

Hoe hoog ligt de werkdruk van de  IT-manager? 

Mede door de digitalisering en het nieuwe werken, is de rol van de IT-manager de afgelopen jaren flink veranderd. Dit maakt jouw baan als IT-manager een stuk uitdagender, maar ook complexer. Naast het onderhouden van je IT wordt er nu ook verwacht dat je je bezighoudt met strategische beslissingen. Meer dan de helft van de IT-managers geeft echter aan dat de werkdruk te hoog is, en dat ze hier nauwelijks aan toe komen. Deze groei in werkdruk is nog lang niet ten einde.

 

Daarnaast kampt de IT-sector al jaren met een personeelstekort. Dit in combinatie met de groeiende werkdruk kan problemen opleveren in de toekomst. 

Werkdruk IT-managers
Controle over je it

5 tips om meer controle te krijgen over je IT-landschap  

Om meer tijd vrij te maken voor innovatie en transformatie, zal er iets moeten veranderen op de IT-afdeling. Als de trend van nu zich de komende jaren voortzet, blijft er een groot personeelstekort. En dat terwijl IT juist steeds belangrijker wordt.

 

Hoe ga jij om met de vele veranderingen? In onze blog geven we je vijf tips die je kunnen helpen je voor te bereiden op de toekomst. Door bijvoorbeeld je IT centraal te beheren en beveiligen, blijft er meer tijd over voor belangrijke zaken zoals vooruit kijken. Stel profielen en gebruikersgroepen op binnen je bedrijf en standaardiseer hier op, en kies voor een goede werkplekstrategie.

 

Gebruikers zijn meer tevreden en jij hebt minder omkijken naar low value, high effort taken. 

Whitepaper

Meer tijd met DAAS

Tegenwoordig bestaat meer dan de helft van de werkvloer uit millennials en de Z-generatie. Bij deze nieuwe groep werknemers zien we een duidelijk verschil in eisen en wensen op IT-gebied. Zij zijn gewend om met de nieuwste technologie te werken en willen niet plaatsgebonden zijn. Thuis, onderweg of op kantoor: overal moeten ze een verbinding kunnen maken met hun werkzaamheden en collega’s. Van een werkgever verwachten ze dat hij hen daar in tegemoet komt. 

 

Als we kijken naar de toekomst, zien we dat in 2030 al meer dan 75% van de werkvloer bestaat uit millennials. Dat maakt jouw baan als IT-manager uitdagend, maar ook een stuk complexer. En de digitale revolutie is nog lang niet tot een eind gekomen. De technologische ontwikkelingen gaan zó snel op het moment dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Toch verwacht de nieuwe generatie op de werkvloer met de nieuwste technologie en snelste devices te kunnen werken. 

 

In de praktijk is het echter zo dat de meeste IT-managers het te druk hebben voor innovatie en transformatie, en te veel tijd besteden aan apparaatbeheer.  Hoe bereid jij je IT voor op de toekomst? 

Wat is device as a service
Wat is device as a service

Ontdek hoe DAAS jouw organisatie kan ondersteunen 

Device as a Service wordt steeds populairder bij bedrijven. Je geniet immers van de beste en altijd werkende apparatuur voor een vast, transparant bedrag per maand. Daarnaast wordt de IT-afdeling ontzorgt doordat device- en incident management grotendeels worden overgenomen.

 

Ben jij nog niet overgestapt? Kijk dan ons webinar terug en ontdek of of Device as a Service bij jou organisatie past!