DAAS – De drie grootste misvattingen

Home » Geen onderdeel van een categorie » DAAS – De drie grootste misvattingen
Heb jij al eens nagedacht om Device as a Service te implementeren in jouw bedrijf? Er circuleren vaak misverstanden over deze oplossing. Heb jij je bijvoorbeeld al eens afgevraagd of DAAS hetzelfde is als IT-leasing? Je bent niet alleen. Om je beter te informeren over Device as a Service, hebben we de meest voorkomende misvattingen op een rijtje gezet.
computerimage3

1. “Er is geen verschil tussen IT-leasing en DAAS.”

Hoewel leasing een onderdeel is van DAAS, is er toch een groot verschil op te merken. Wat dat verschil dan is? De vele services die bij Device as a Service komen kijken, zoals: de configuratie, de reparatie, het onderhoud, de vervanging en het afvoeren van de devices. Met deze services proberen IT-partners hun klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Voor de rest maakt de trade-in service DAAS nog anders dan IT-leasing. Door deze service kun je de restwaarde van de (oude) devices herinvesteren en wordt data GDPR-proof verwijderd.

2. “Het OPEX verhaal is enkel interessant voor financieel zwakke organisaties.”

Vervang jij de devices binnen je bedrijf elke drie tot vijf jaar? Dat is telkens een behoorlijke investering. Bij DAAS maak je gebruik van een OPEX-model, daarbij verander je van een traditioneel hardware-inkoopmodel naar een model gebaseerd op operationele kosten. Wat het verschil nu juist is?

Operating Expenditures (OPEX) zijn terugkerende ofwel operationele kosten. Het inhuren van een consultant is een goed voorbeeld van OPEX. Je huurt de expertise in die je nodig hebt tegen een vooraf overeengekomen uurtarief en voor een bepaalde hoeveelheid uren.

CAPEX zijn je kapitaaluitgaven. Denk hierbij aan het investeren in producten.
De aanschaf van devices voor je werknemers valt dan weer onder CAPEX.
Als je een printer als voorbeeld neemt, valt de aanschaf (bezit) ervan onder CAPEX en de jaarlijkse kosten voor papier en inkt onder OPEX (gebruik).

Voor sommige organisaties lijkt Device as a Service eerder een oplossing voor organisaties die het financieel moeilijk hebben en de volledige som van hardware niet in één keer kunnen betalen. Ze beschouwen DAAS als een lease model, maar dit zien ze verkeerd zoals je hierboven kan lezen. Device as a Service is zoals het woord zelf zegt, een service. Bij DAAS betaal je een maandelijkse kost, maar die kost omvat hardware én services. Uiteindelijk heeft het niets te maken met de financiële gezondheid van jouw organisatie, wel met de ademruimte die jij jouw IT-team geeft. Door DAAS kan je IT-team zich meer focussen op IT-innovatie, waarbij ze interne processen naar een hoger niveau kunnen tillen.

3. “Ik heb geen werk meer als onze organisatie voor DAAS kiest.”

Het aankopen en managen van devices zijn tijdrovende taken binnen jouw IT-team. Om precies te zijn: ongeveer 60%. Hierdoor heb je vaak geen tijd over voor het maken van analyses, het herbekijken van interne processen of de ruimte om te innoveren. DAAS neemt inderdaad een deel van je takenpakket over: de IT-partner zorgt dan voor de aankoop, configuratie, uitrol en het onderhoud van compute en mobile devices. Maar DAAS zorgt er ook voor dat er meer ruimte vrijkomt waardoor jij je kunt focussen op wat écht belangrijk is.

Deloitte deed een studie bij organisaties die gebruik maken van een XAAS-oplossing.
(XAAS: ook wel “Anything as a Service” genoemd. XAAS is de verzamelnaam voor het aanbieden van het gebruik van een ICT-product of -dienst.) Hieruit kwamen ze tot een belangrijke conclusie: door gebruik te maken van een XAAS-oplossing, krijgen organisaties toegang tot geavanceerde functies en technologieën, kunnen ze sneller innoveren en kunnen ze zich meer focussen op hun core business. In de survey geeft de overgrote meerderheid aan dat XAAS hen heeft geholpen met bedrijfsprocessen, producten/diensten en het verbeteren van bedrijfsmodellen. Zes op tien geeft zelfs aan dat XAAS hen een concurrentievoordeel geeft.

Conclusie: je zal zeker nog voldoende werk hebben als je organisatie kiest voor DAAS. De invulling van je job zal er wat anders uitzien, maar het belangrijkste is dat jij je zal kunnen focussen op belangrijke projecten. Je manier van werken zal veranderen van reactief werk naar proactief werk.

Wil je meer weten over Device as a Service?