IT Vandaag | Waar loopt de IT-manager van vandaag tegenaan?

Home » Blog » IT Vandaag | Waar loopt de IT-manager van vandaag tegenaan?
Je merkt het vast als je het er met collega IT’ers over praat: IT-teams worden alsmaar kleiner, maar de taken nemen alleen maar toe. Hoe ga jij daar mee om? Zijn er nog andere IT-uitdagingen waar je tegenaan loopt? IT-managers van vandaag ervaren steeds hogere verwachtingen. Bij IT2030 hebben we veelvoorkomende uitdagingen op een rijtje geplaatst. Herken jij ze?
computerimage2.png3

Uitdaging 1: Overzicht IT-uitgaves

“Mijn CFO vroeg me hoeveel ik per medewerker uitgaf aan IT. Ik kon hier helaas geen antwoord op geven.”, klinkt jou dat bekend? Dat is lastig als je per gebruiker beroep doet op verschillende services of partners. Daarom switchen steeds meer organisaties naar een OPEX-model. In zo’n model betaal je maandelijks een vooropgesteld bedrag. Zo zijn de kosten per gebruiker hetzelfde en kun jij een makkelijk overzicht bewaren over je IT-kosten. Heb jij al nagedacht om over te stappen op een OPEX-model?

Uitdaging 2: IT-teams krimpen

“Mijn IT-team wordt te klein en heeft daardoor geen tijd meer voor het configureren van nieuwe apparaten. Wat als we 50 nieuwe devices moeten installeren? Dat kan zeker twee weken duren en die uren hebben we nodig voor andere IT-projecten.”, heb jij dit ook aan de hand? IT-teams worden steeds kleiner, dat betekent dat er ook steeds minder medewerkers zijn voor de configuratie en aankoop van hardware. Zero touch deployment kan een oplossing bieden voor jouw probleem. Bij deze oplossing worden alle apparaten gebruiksklaar geleverd op kantoor of bij de eindgebruiker thuis.

Uitdaging 3: Werknemers hebben steeds meer wensen

“Millennials zijn al jaren terug te vinden op de arbeidsmarkt, maar nu komt ook Gen Z kijken. Deze leeftijdscategorieën zijn opgegroeid met technologie en zijn een pak veeleisender op het gebied van werkmateriaal. Hoe kunnen we hen tevreden houden?”, lastige situatie, niet waar? Als je organisatie zelf verantwoordelijk is voor de aankoop van hardware, is het moeilijk om aan de behoeften van elke medewerker te voldoen. Een Device as a Service-oplossing kan een oplossing zijn. Met een DaaS-oplossing biedt je nieuwe collega’s altijd de nieuwste apparaten en (toekomstige) medewerkers kunnen er op rekenen dat hun apparaten om de drie jaar worden vervangen.

Herken jij jezelf in de bovenstaande situaties? Bekijk onze pagina over Device as a Service om je verder te verdiepen in het onderwerp.

Wil je meer weten over Device as a Service?