De invloed van technologie op onze huidige manier van werken

Home » Blog » De invloed van technologie op onze huidige manier van werken
We kunnen wel stellen dat onze manier van werken in 2020 drastisch is veranderd. Zelfs werkgevers die technologische vooruitgang niet omarmen zijn plots gedwongen om Het Nieuwe Werken te faciliteren. In deze blog kijken we naar hoe onze manier van werken de afgelopen tijd is veranderd en waar de toekomstige werkplek aan moet voldoen. Wat doe jij er aan om je technologie en IT-infrastructuur up-to-date te houden?

“Het Nieuwe Werken” als nieuwe standaard

“Het Nieuwe Werken” (HNW) is al lang niet meer nieuw te noemen.

Werken waar, wanneer en hoe jij dat wilt – dát is de eis van de nieuwe generatie werkers. In 2025 zal zo’n 75% van de beroepsbevolking bestaan uit millennials. Je ontkomt er dan ook niet aan om te luisteren naar hun wensen en eisen.

Daarnaast heeft de coronacrisis wereldwijd werkgevers gedwongen om na te denken over flexibele werkplekken en samenwerken op afstand. Waar we eerst nog dachten dat het thuiswerken tijdelijk zou zijn, zijn we inmiddels bijna een jaar verder. En over één ding zijn we het allemaal eens: Onze manier van werken zal nooit meer hetzelfde zijn.

Noodgedwongen zaten we opeens aan de keukentafel met een laptop. Nu het thuiswerken niet van tijdelijke aard blijkt te zijn, moeten bedrijven investeren in goede thuiswerkplekken. Steeds meer mensen ontwikkelen namelijk lichamelijke klachten als gevolg van het thuiswerken. Investeer daarom in een goede ergonomisch verantwoorde flexwerkplek en moderne technologie die samenwerken en vergaderen op afstand mogelijk maakt.

Workplace 2021

De juiste technologie voor de moderne werkplek

Waar moet de moderne werkplek aan voldoen? Een ding is zeker: je werknemers moeten flexibel kunnen werken, vanaf elke locatie. Want wat blijkt? Thuiswerken is zo slecht nog niet.

In het begin moesten we allemaal even wennen aan het gebrek aan face-to-face contact met collega’s en leren omgaan met moderne vergadertechnologie. Opeens was er geen praatje bij de koffieautomaat meer, geen gezamenlijke lunch, geen fysieke vergaderingen. Na deze korte gewenningsperiode beginnen echter steeds meer mensen de voordelen van thuiswerken te zien. We hebben de moderne technologie inmiddels omarmd en eigen gemaakt. Willen we nog wel terug naar kantoor?

Recent onderzoek van het Kennisinstituut van Mobiliteit geeft aan dat 45% van de mensen die thuiswerken dit ook ná de coronacrisis willen blijven doen, al dan niet afwisselend met op kantoor werken. Tevens is de populariteit van online vergaderen gegroeid: 53% van de ondervraagden vindt online vergaderen met moderne technologie net zo productief als face-to-face vergaderen. Let wel: De productiviteit en betrokkenheid van je medewerkers hangt samen met de kwaliteit van je technologie.

Bereid je werkplek voor op de toekomst

Meer weten over hoe de inzet van moderne technologie kan bijdragen aan een hogere productiviteit en werknemerstevredenheid? Download het gratis e-book “Hoe transformeert de werkplek anno 2021?”:

International IT Purchase Strategy